onsdag 21. mars 2012

Testing av CEP Kompresjonssokker

Jeg fikk en forespørsel fra Socks Nordic AS, et selskap startet av Jon Inge Gullikstad (som også startet både Ullvang og Bavac), om å prøve ut deres nye satsningsprodukt CEP Kompresjonssokker. (Running socks)

Jeg har testet mye utstyr, da jeg har drevet med idrett i alle år, men dette produktet var nytt for meg. Etter å ha slitt med en betent legg, tenkte jeg at det ikke ville skade å prøve. Før jeg fikk produktet leste jeg meg opp på blant annet CEP Norge, Socks Nordic, facebook.com/CepNorge med flere.

Kort fortalt om produktet:

CEP er produsert og utviklet i Tyskland av et medisinsk selskap som heter Medi. De har utviklet kompresjon i 50 år til medisinsk bruk, og har en av de beste kompresjonsprofilene på markedet.

CEP er enda ikke så kjent i Norge, selv om mange idrettsutøvere bruker sokkene. Mange toppidrettsutøvere på Olympiatoppen bruker sokkene, og SkiCross landslagene er sponset. CEP har blitt solgt på Löplabbet i flere år, men kommer nå inn i mange Anton Sport, Sport 1 og Stadion butikker, samt andre private butikker som Oslo Sportslager og Milsluker’n.


Så hva gjør egentlig sokkene?
  • Økt blodsirkulasjon
  • Gir bedre ytelse
  • Bedre utholdenhet
  • Raskere restitusjon
  • Mer oksygen til musklene
  • Mer energi
  • Muskel- og leggstabilitet
  • Skadeforebyggende
    Kilde: http://www.cepnorge.no
Hva er spesielt med CEP-strømpene sammenlignet med andre kompresjonssokker?

"Funksjonen ved Cep-strømpene er ikke bare at de "presser" inn på leggen som endel andre kompresjonsstrømper gjør, men at de i tillegg har en patentert kompresjonsgradering. Dette vil si at det gir optimal blodgjennomstrømming ved at strømpene støtter og klemmer inn på leggen på de riktige stedene." - http://www.loplabbet.no/kompresjonsstromper-til-sportsbruk

Sokkene skal forebygge skader som krampe, vonde ledd, strekk, overtramp og gnagsår. De er også kjempeflotte å bruke etter trening for bedre restitusjon.

Vurdering

Første gang jeg satte på meg strømpene fikk jeg godfølelsen med engang. Sokkene satt som støpt på benet, samtidig som det var veldig behagelig å ha de på, uten at de strammet for mye på leggen. En litt spesiell ting med disse sokkene er at størrelsen er basert på leggen og ikke foten. De er laget i stretchmateriale, med 3 forskjellige størrelser, både for damer og herrer.


Etter å ha testet de nå i en uke både før, under og etter trening, er jeg veldig godt fornøyd med sokkene. Mye av det som faktisk står om produktet ovenfor stemmer så langt. Sokkene er veldig myke og gode, og skaper ingen friksjon mellom hel og sko. Ingen antydning til gnagsår.


Sokkene er tynne, luftingen virker bra og blodsirkulasjonen er god. Selv valgte jeg den sorte utgaven, men det finnes mange forskjellige fargekombinasjoner.

Terningkast:
Etter å ha gitt produktet terningkast 6, syntes jeg det er verdt å bruke 400-500 kroner på produktet, som er prisen i de fleste sportsbutikker. Selv vurderer jeg å kjøpe meg ett par til, for å ha når de andre er til vask.

Hva syntes du om produktet?

    torsdag 8. mars 2012

    Ikke glem styrketreningen!

    Jeg vil minne om viktigheten av å trene styrketrening. Dette er noe jeg opplever at alt for mange, spesielt langdistanseløpere, glemmer/unnlater å gjøre.

    Så hvorfor trene styrke når man bare har som mål å løpe langt, fortest mulig? 

    Den viktigste årsaken er for å hindre belastningsskader.                     Utfall  ->

    Mitt tips er å ikke høre på personer som sier styrketrening er bortkastet tid. Du skal tross alt bære kroppen 42.195 meter i et maratonløp, og i tillegg kommer all treningen for å orke denne distansen.
    Du må i hovedsak trene styrke på legger, fremside- og bakside lår, rygg og  bukmuskulatur.
    Men det er selvsagt ikke vits å overdrive styrketreningen, den skal ikke bytte ut en løpetrening. Man blir jo også sterkere i bena av å løpe.

    Et godt tips er å trene utholdende styrketrening med lett belastning. Her er det viktig med mange repetisjoner. Man kan også trene tung styrketrening med få repetisjoner for å få en bedre arbeidsøkonomi. I tillegg vil spensttrening være nyttig, fordi løping er en serie med små spensthopp.
    Kort oppsummert vil øvelsesutvalget eksempelvis være; tåhev, utfall, knebøy uten ekstra belastning og øvelser for kjernemuskulatur der du trener mage og rygg med stabiliseringsøvelser.

    I tillegg er det selvsagt viktig å huske på variasjon, som jeg har skrevet i tidligere innlegg.

    Tåhev

    onsdag 7. mars 2012

    Løpegrupper

    Etter en hard vinter, er det ofte hardt å komme i gang med treningen for fullt. Derfor er det mange som deltar i ulike løpegrupper rundt omkring. Det å trene sammen med andre er en kjempefin måte å hente motivasjon og treffe likesinnede. På denne måten er det også lettere å presse seg hardere og oppnå mål man har for treningen.

    maratonporten kan du blant annet finne lenker til ulike løpegrupper rundt omkring i landet.

    Også på Oslo Maraton sine sider, kan du finne løpegrupper i Oslo.